Υποψήφιος πρόεδρος για τον ΔΣΛ, ο Τρ. Τσάτσαρος

HomeΛΑΡΙΣΑ

Υποψήφιος πρόεδρος για τον ΔΣΛ, ο Τρ. Τσάτσαρος

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ»

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πρέπει να ενώνει τα μέλη του και να συνθέτει τις απόψεις τους. Ο λόγος του να είναι συγκροτημένος, δυναμικός αλλά και ευπρεπής. Τίθεμαι στην κρίση των συναδέλφων μου για τη θέση του προέδρου, θεωρώντας πως στο πρόσωπό μου θα αναγνωρίσουν τα στοιχεία αυτά» σημειώνει σε δήλωσή του, ο δικηγόρος Τρύφων Τσάτσαρος. Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσάτσαρος περιγράφει το πλαίσιο της απόφασής του να κατέλθει στις εκλογές του ΔΣΛ τον ερχόμενο Νοέμβριο και παράλληλα, σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, με υποψηφίους για τη θέση του προέδρου να αποτιμούν τα δεδομένα, βολιδοσκοπώντας παράλληλα τις διαθέσεις συναδέλφων τους με αφορμή τη συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Διεργασίες που ενδεχομένως να επιταχυνθούν μετά την απόφαση Τσάτσαρου να ανοίξει τα χαρτιά του και μετά από μια θητεία «αποχής» από τη διοίκηση του Συλλόγου (σ.σ. μεταξύ άλλων διατέλεσε και Α’ αντιπρόεδρος επί προεδρίας Δημ. Κατσαρού) να διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΛ, στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αναλυτικότερα στη δήλωσή του στην ο κ. Τσάτσαρος σημειώνει πως «τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές ανάδειξης νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Με την πολύτιμη εμπειρία 25 ετών ενεργούς δικηγορίας και 3 διαδοχικών θητειών στο ΔΣ του ΔΣΛ, ως συμβούλου, γενικού γραμματέα και Α’ αντιπροέδρου αντίστοιχα, αποφάσισα στις επικείμενες εκλογές να διεκδικήσω την εκλογή μου ως προέδρου του Συλλόγου μας. Η θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας είναι εξόχως τιμητική, παράλληλα όμως βαθιά ουσιαστική, υπεύθυνη και απαιτητική. Τούτος καλείται να διαχειριστεί ολοένα αυξανόμενα ποικιλόμορφα προβλήματα, που απειλούν τον πυρήνα της επαγγελματικής, θεσμικής, κοινωνικής αλλά και φυσικής υπόστασης του Λαρισαίου Δικηγόρου. Καλείται να επιδείξει ψυχραιμία και μετριοπάθεια, ώστε να συνθέσει δημιουργικά, βάζοντας τέλος στις συγκρουσιακές αντιλήψεις και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις που ενέσκηψαν τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του Συλλόγου, πληγώνοντάς τον. Και φυσικά, καλείται να εκπροσωπήσει με σοβαρότητα, ευπρέπεια αλλά και δυναμισμό τον μεγαλύτερο επαρχιακό Σύλλογο της χώρας στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, συνδράμοντας έτσι ουσιαστικά την τελευταία να ανακτήσει την αποτελεσματικότητά της. Πιστεύοντας ότι μπορώ να ανταποκριθώ απολύτως επιτυχώς σε όλα τα ανωτέρω και με την παρότρυνση αλλά και πλαισίωση ικανότατων συναδέλφων με συναντίληψη των προβλημάτων αλλά και των λύσεών τους, έξω από χρωματισμούς και αγκυλώσεις, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συναδέλφων.
Είναι εξ ορισμού αναμενόμενο ότι άξιες/οι συνάδελφοι, με διαφορετική προσωπικότητα ο καθένας, θα διεκδικήσουν κι αυτοί την εκλογή τους στη θέση του προέδρου. Είναι σαφής η δέσμευσή μου να συμβάλλω ώστε να δώσουμε έναν ευπρεπή προεκλογικό αγώνα, μακριά από τις ακραίες, θορυβώδεις και ανούσιες αντιπαλότητες περασμένων αναμετρήσεων. Η προεκλογική περίοδος έχει αρχή και τέλος. Τα προβλήματα όμως της δικηγορίας είναι συνεχή και διογκούμενα, η δε λύση τους, εκτός από γνώση, ικανότητα και αποφασιστικότητα, απαιτεί εξωστρέφεια, σύνθεση και συνεργατική αντίληψη» καταλήγει ο κ. Τσάτσαρος.

Πηγή