HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Τσίπουρο Τυρνάβου υγιές απόσταγμα

Τσίπουρο Τυρνάβου υγιές απόσταγμα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε η αποσταγματική περίοδος στο Τύρναβο για το βράσιμο του τσίπουρου, χωρίς προβλήματα, μετά από κωλυσιεργίες παλαιοτέρων ετών. Επιτέλους φέτος με παρέμβαση και από την προηγούμενη χρονιά του Δήμου Τυρνάβου και προσωπικά του δημάρχου κ. Ιωάννη Κόκουρα, αλλά και τη θετική διάθεση της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και των ντόπιων βουλευτών οι αμπελουργοί αποσταγματοποιοί έβρασαν κανονικά και απέσταξαν ποιοτικό τσίπουρο Τυρνάβου, με ή χωρίς γλυκάνισο.

ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ
Στο ίδιο κλίμα και η παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελουργών Τυρνάβου κ. Αντώνη Τσικριτσή ο οποίο;
Μιλώντας χθες στην «Ε» δήλωσε ικανοποιημένος για την σωστή πορεία του αποστάγματος το οποίο και φέτος είναι ποιοτικό, σημειώνοντας
ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει οριστική λύση με την απόσταξη και οι αποσταγματοποιοί να μην είναι κάθε χρόνο στην
αβεβαιότητα. Επίσης ο κ. Αντώνης Τσικριστής σημειώνει στην «Ε»: «Η φετινή ήταν μια καλή αποσταγματική περίοδος, όλα λειτούργησαν καλά και έχουμε ένα άριστο και ποιοτικό απόσταγμα. Η λειτουργία τωνκαζανιών διασώζει το εισόδημα των αμπελουργών, γιατί ανα δεν
 υπήρχαν τα καζάνια, δεν θα υπήρχαν αμπελουργοί..»

 

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΜΒΥΚΩΝ
Στον Τύρναβο εδώ και δεκαετίες συνεχίζοντας την παράδοση τουλάχιστον δύο αιώνων ο κ. Θεόφιλος Παυλίδης έχοντας στο πλάι του
τη σύζυγό του κ. Κυριακή κατασκευάζουν από χαλκό άμβυκες σε μεγέθη που ο κάθε αμβυκούχος επιθυμεί.. Η «Ε» βρέθηκε στο χώρο και
σε συνομιλία με το ζεύγος Παλαυλίδη μάθαμε πολλές λεποτομέριες για τη διαδικασία κατασκευής των αμβύκων αλλά και συμβουλές προς τους αμπελουργούς αμβυκούχους ώστε το απόσταγμα να ποιοτικό.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΑΖΑΝΙΑ ΕΣΒΗΣΑΝ 1
Η εταιρία από τότε που δημιουργήθηκε ξεχωρίζει για τη συνεχή τεχνολογική καινοτομία της στο χώρο της απόσταξης. Η μακρά ιστορία
της βλέπει καινοτομία στην παράδοση και εξέλιξη σε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη οικονομία και ασφαλέστερη αντοχή, με την εγγύηση της καλύτερης σχέσης ποιότητας – τιμής. 
Ο κ. Παυλίδης σημειώνει επίσης ότι ο χαλκός με την πάροδο του χρόνου χάνει τα πολύτιμα συστατικά του με αποτέλεσμα το τσίπουρο που
παράγεται από παλιά καζάνια, ενδεχομένως να μην έχει την απαιτούμενη ποιότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ