Προσφορά βιβλίων σε μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών του Τυρνάβου

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Προσφορά βιβλίων σε μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών του Τυρνάβου

Ξεκίνησε η προσφορά των βιβλίων για τους μαθητές των σεισμόπληκτων σχολείων των χωριών του Δήμου Τυρνάβου, Δαμάσι και Δέντρα – Πλατανούλια, Η αρχή έγινε για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Τυρνάβου. Το 1ο πακέτο παραδόθηκε στους μαθητές του ΕΠΑΛ και τη διευθύντρια του σχολείου, Νούλα Ελένη, καθώς και στη διευθύντρια του ΓΕΛ, Πατσή Κωνσταντίνα, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Σε 2ο στάδιο θα δοθούν βιβλία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία για το Δαμάσι και Δέντρα – Πλατανούλια, ενώ σε 3η φάση θα δοθούν κι άλλα βιβλία για τις σχολικές βιβλιοθήκες αυτών των σχολείων, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα καινούργια πλέον σχολικά τους κτίρια.
Η δράση αυτή, η προσφορά των βιβλίων, γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, για τους μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας ΠΟΚΕΛ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής κι Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου και την υποστήριξη από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΕΛΜΕ Λάρισας, το Σύλλογο Κυπρίων Ν. Λάρισας, την ΚοινΣΕπ Έναστρον – Σχολείο Αστρονομίας, τις Εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», τις Εκδόσεις «ΓΡΑΦΗΜΑ» και του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.