Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και στα διαλείμματα

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και στα διαλείμματα

Είναι γνωστή η είδηση ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν εντελώς διαφορετικά φέτος, που ανοίγουν σε 13 ημέρες. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μαθητές να φορούν μάσκα ακόμα και σε διάλειμμα.

Σε 13 ημέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές όλων των τάξεων. Οι αλλαγές αυτή την σχολική χρονιά είναι πολλές, καθώς μετά από σχεδόν 2 χρόνια τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης, και μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ισχύει η τηλεκπαίδευση.

Πάντου μάσκες

¨Όλα δείχνουν ότι υποχρεωτική θα είναι η μάσκα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της ώρας διαλείμματος.

Είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει, και πλέον οι μαθητές να φοράνε παντού μάσκα, και στα διαλείμματα και να την βγάζουν μόνο όταν έχουν το μάθημα της γυμναστικής και στην αερόβια.

Αυτό θα γίνει, καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων μαθητών από 12-17, και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Αναμένεται η απόφαση και νέες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο και να ελέγχονται με δωρεάν self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές ηλικίας 12-17 ετών.

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ορισμένα από τα σχέδια για τα σχολεία που θα τεθούν σε λειτουργία από Σεπτέμβριο.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

  • Νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών για όλη τη χώρα
  • Αγγλικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο
  • Δεξιότητες που θα ξεκινούν από το νηπιαγωγείο, όπως οδική ασφάλεια, οικολογική συνείδηση, εθελοντισμός, και σε μεγαλύτερες ηλικίες σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Διορισμοί σχεδόν 12.000 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Πότε θα μπαίνει λουκέτο στις τάξεις

Ο έλεγχος των μαθητών όταν βρεθεί κρούσμα θα γίνεται με rapid και self test, ενώ «λουκέτο» θα μπαίνει στην τάξη, μόνο σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγεί στο κλείσιμο της σχολικής τάξης. Η απόφαση θα ληφθεί από όλους τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας εντός των ημερών.

Για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι δομές».

 

«Πάμε σε νέο μοντέλο, δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων», είπε στη συνέχεια.

Πώς θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του

Μέχρι τότε, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής:

  • ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και
  • ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

Πηγή