Προχωρά τις διαδικασίες του «Open Mall» ο Δήμος Ελασσόνας

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προχωρά τις διαδικασίες του «Open Mall» ο Δήμος Ελασσόνας

Πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Δημαρχείο Ελασσόνας τεχνική συνάντηση στελεχών του Δήμου Ελασσόνας και της εταιρείας Lever A.E., που έχει τον ρόλο του συμβούλου Υλοποίησης της Πράξης, με σκοπό τον συντονισμό των εταίρων του έργου, τον σχεδιασμό και προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open

Mall). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταγράφηκαν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα, σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ύπαρξη άριστης συνεργασίας μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου που υλοποιείται από τον Δήμο σε συνεργασία τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας. Όπως επισημάνθηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επιλεγεί οριστικός ανάδοχος για τις μελέτες του έργου οι οποίες προγραμματίζεται να εκπονηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να περάσει στη φάση της κατασκευής. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο του 2022.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε 1.406.862,49 ευρώ, και περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με:
* Την ανάπλαση του δημοσίου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης της Ελασσόνας. Ειδικότερα η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τους πιο εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι η Ελ. Βενιζέλου, η Αργοναυτών, η Πάνου Ζήδρου, η Δραχμής, η 6ης Οκτωβρίου.
* Την εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως σύστημα ασύρματης πρόσβασης, πληροφοριακές πινακίδες και θέσεις έξυπνης στάθμευσης, εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στον δημοτικό φωτισμό κ.λπ.
* Παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Καρανίκας, ο προϊστάμενος του Επιχειρησιακού σχεδιασμού Ι. Σαμώτας, η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού Γεωργία Σβάρνα, η διευθύντρια Τεχνικών Έργων κα Χρυσούλα Ζαρίφη, η κα Αναστ. Γκατζογιάννη από το Τμήμα Πληροφορικής και στελέχη της LEVER A.E.

Πηγή