Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και φιλοδοξίες, έχασε τη μάχη με τον Covid-19

HomeΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και φιλοδοξίες, έχασε τη μάχη με τον Covid-19

Ένας συμπολίτης μας έφυγε σήμερα από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον Covid-19. O 48χρονος εξωτερικός φρουρός των φυλακών Λάρισας Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου, έδινε τη μάχη στην εντατική του Νοσοκομείου Λάρισας αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του και 3 παιδιά. Άνθρωπος με χαμόγελο, με αγάπη για την δουλειά του και αφοσίωση στη υπηρεσία του, με αγάπη στην ταχύτητα και τους αγώνες αυτοκινήτων, με λατρεία στα παιδιά του.
Άνθρωπος δημιουργικός που πρόσφατα αποφοίτησε από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παίρνοντας το πτυχίο του στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Τον αποχαιρετούμε με την ευχή να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα από τον κορονοϊό. Με την προτροπή προς όλους να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να απομονώσουμε τους ασυνείδητους που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας.
Με ένα δικό του κείμενο που έγραψε με την απόκτηση του πτυχίου του.
«Πριν λίγο καιρό ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης με… καράβι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ) ολοκληρώθηκε με την επίτευξη της δικής μου… ” Ιθάκης”!!! Πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά και μια διαδρομή για την απόκτησή του, που αν μή τί άλλο χάραξαν την καρδιά και τη ψυχή μου!!! Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλές και δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια για άλλες ασχολίες, πόσο μάλλον για διάβασμα και μελέτη.
Όμως δεν παύει μέσα σε αυτά τα στενά όρια κινούμενος να επιχειρείς να προσαρμόσεις τις αντοχές και τις ανοχές σου – αν και πλησιάζεις μισό αιώνα ζωής-εντείνοντας τις προσπάθειές για την επίτευξη του στόχου. Αρωγός η ίδια σου η οικογένειά που “ζει” τον αγώνα και προσαρμόζει τα δεδομένα της στους δικούς σου ρυθμούς έτσι ώστε να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις ανάγκες των Πανεπιστημιακών Σπουδών!!! Ευελπιστώ πως μετά από την επίτευξη αυτού του στόχου ίσως ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι για μια άλλη … Ιθάκη, αφού η αναζήτηση ενός μεταπτυχιακού είναι στα επόμενα σχέδια.
You cannot copy content of this page