Ο Δήμος Τυρνάβου εξασφάλισε 75.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ο Δήμος Τυρνάβου εξασφάλισε 75.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο

Πόροι για να επισκευαστεί ένα εμβληματικό κτίριο για τον Τύρναβο, το Εμμανουήλειο

Πνευματικό Κέντρο, που επλήγη ιδιαίτερα από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου, εξασφάλισε ο Δήμος Τυρνάβου. Το ποσό ανέρχεται στις 75.000 ευρώ, και θα αφορά σε έργα αποκατάστασης έτσι ώστε σύντομα το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου να καταστεί και πάλι λειτουργικό και να αποδοθεί στους δημότες.

Το ποσό εξασφαλίστηκε από το Υπ. Εσωτερικών μετά από τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων Aντιδημαρχιών, των Υπηρεσιών του Δήμου και με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα να έχει την καθοδήγηση.
Το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο -ναός του πολιτισμού και της δημοκρατίας για τον Τύρναβο αφού στους χώρους του φιλοξενούνταν τόσο η Πινακοθήκη-Αίθουσα Δανιήλ Δανιήλ, της πόλης όσο και δημοτικά συμβούλια του Δήμου, γνώρισε τη μανία του εγκέλαδου, με τη σημερινή εικόνα του Εμμανουήλειου να μην θυμίζει σε τίποτα το κτίριο που δέσποζε στην είσοδο του Τυρνάβου. Ρωγμές στον σκελετό, καθίζηση στα πατώματα, σπασμένα τζάμια, είναι η σημερινή εικόνα του κτιρίου, με το κίτρινο τρίγωνο στην είσοδο του κτιρίου να δηλώνει ότι το Εμμανουήλειο πια είναι προσωρινά ακατάλληλο για χρήση, κατάσταση που αναμένεται να αλλάξει μετά το πέρας εργασιών που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Τυρνάβου.


«Ποσό για ένα έργο με υψηλό συμβολισμό, καθόσον τονίζεται η ιδιαίτερη μέριμνα της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό» τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου Τυρνάβου, με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας Χριστόφορο Κατσαρό να σημειώνει χαρακτηριστικά στην «Ε» ότι «Η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο Δαμάσι στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου είναι ένα εξαιρετικό νέο που μας γεμίζει ικανοποίηση.
Έτσι, ένα σημαντικό κτίριο και φάρος πολιτισμού για τον Δήμο μας θα αποκατασταθεί, θα επαναλειτουργήσει άμεσα και θα αποδοθεί στους συνδημότες μας. Αποδεικνύεται, τέλος για ακόμη μία φορά πως η νυν δημοτική αρχή έμπρακτα φροντίζει για τον τομέα της παιδείας και του πολιτισμού» θα αναφέρει ο κ. Κατσαρός.
*Αξίζει να τονισθεί πως το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου βρίσκεται στη νότια είσοδο της πόλης λίγο μετά τη γέφυρα Τυρνάβου, στην οδό Λαρίσης. Ανεγέρθηκε με τη δωρεά του Νικολάου Εμμανουήλ το 1964 – 1965. Στο κτίριο οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αργότερα ο χώρος ανακαινίστηκε και έγιναν σεμινάρια, συνέδρια και επιμορφωτικές συναντήσεις.
Ο Νικόλαος Εμμανουήλ γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1900. Οι γονείς του ήταν ο Πέτρος και η Ελένη. Παντρεύτηκε την Αριστούλα Τσιανίδου από τον Βόλο.
Ασχολήθηκε με το καπνεμπόριο και απέκτησε μεγάλη περιουσία. Πέθανε το 1984. Με δαπάνη του χτίστηκε το 1964-1965 το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Πηγή