Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της περιοχής Τυρνάβου στην Επανάσταση του 1821» (Βίντεο)

HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της περιοχής Τυρνάβου στην Επανάσταση του 1821» (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου η ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της περιοχής Τυρνάβου στην Επανάσταση του 1821» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Ελληνική Επανάσταση η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Ημερολόγιο, τους Φίλους της Βιβλιοθήκης Δ. Τυρνάβου και το ΓΕ.Λ Τυρνάβου.

 

Ομιλητές ήταν οι: Κωνσταντίνος Σπανός, Εκδότης Θεσσαλικού Ημερολογίου, Dr Μιχαήλ Λαφαζάνης, Dr Αναστάσιος Μάτος, Ιωάννης Γιαννούλας, Εκπαιδευτικός, Θεολογία – Ιωάννα Γιώτσα, Εκπαιδευτικός, Μαριάννα Βασιλειάδου – Τσιότρα, Αγιογράφος, Χατζημίχος Αστέριος, Δικηγόρος, Όλγα Κατσαρού-Ευστρατιάδη, Υποδιευθύντρια Δ.ΙΕΚ Λάρισας και η  Πατσή Κωνσταντινιά, Δ/ντρια ΓΕ.Λ. Τυρνάβου.

Από τις εξαιρετικές εισηγήσεις των συμμετεχόντων αναδείχτηκαν κομμάτια της ένδοξης ιστορίας της πόλης του Τυρνάβου και της συμβολής  των κατοίκων της, αλλά και των Τυρναβιτών της διασποράς  στην απελευθέρωση του έθνους μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας  ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας,  κ. Χριστόφορος Κατσαρός  ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας πατήρ Γεώργιος , ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος.

Διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι εκδηλώσεις που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου πρέπει να πραγματοποιούνται πιο συχνά για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας το παρελθόν του τόπου τους.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε  την ομιλία της κα. Κωνσταντινιάς Πατσή, Δ/ντριας Γ.Ε.Λ. Τυρνάβου που μίλησε για τον  Τυρναβίτη λόγιο και διαφωτιστή «Δημήτριο Αλεξανδρίδη»

 

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί την κά. Ιωάννα Καλιαρδού  τον Βασίλη Σαμουλαδά και την Αναστασία Ξιφτερά για την παρουσίαση του προγράμματος.