Καταγγελία για δασκάλα-νηπιαγωγό στον Τύρναβο που δεν φορά μάσκα και χλευάζει τα self-test

HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Καταγγελία για δασκάλα-νηπιαγωγό στον Τύρναβο που δεν φορά μάσκα και χλευάζει τα self-test

Μια περίεργη καταγγελία (με ντοκουμέντα) ήρθε στην ιστοσελίδα μας σήμερα το πρωί. Εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγείο της πόλης μας δεν φορά μάσκα κατά την υποδοχή νηπίων και γονέων στην είσοδο του σχολείου. Επίσης ως αρνητής των self test και ενώ έχει τοποθετηθεί και πληρώνεται από το Δημόσιο για να τηρεί τον νόμο και την σωστή εφαρμογή του μέτρου, το χλευάζει μπροστά σε γονείς και το αποκαλεί “ΔIAΒΑΤΗΡΙΟ”

Θα ήτανε καλό οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνετίσουν τη δασκάλα, δεν είναι καθόλου ασφαλές να παίζουμε με την δημόσια υγεία ίσα ίσα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το “διαβατήριο” προς την ελευθερία είναι η μάσκα και τα μέτρα προφύλαξης.

Εδώ να υπενθυμίσουμε στη δασκάλα-νηπιαγωγό τι αναγράφεται  στην ΚΥΑ από το Υπουργείο Παιδείας :

Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο σχολείο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορoναϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.