Φως στο τούνελ για τα ερασιτεχνικά σωματεία

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φως στο τούνελ για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης συνοδευόμενος από τους κ. Παναγιώτη Δημητρίου (αναπληρωτή πρόεδρο) και Στέργιο Αντωνίου (α’ αντιπρόεδρο).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της ΕΠΟ ζητήθηκε να κατατεθούν στη Βουλή εντός του Αυγούστου δύο τροπολογίες που θα τροποποιούν διατάξεις του αθλητικού νόμου. Η πρώτη τροπολογία να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία θα πρέπει να γίνονται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ και όχι όπως ορίζει ο νόμος, ενώ η δεύτερη να προβλέπει ότι εάν ένα σωματείο δεν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ τότε οι συνέπειες θα είναι οικονομικές και όχι αγωνιστικές ή οτιδήποτε άλλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνθρωποι της ΕΠΟ επισήμαναν στον κ. Γεραπετρίτη ότι δεν νοείται τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δημοτικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά ούτε να αγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε από την ΕΠΟ να υιοθετήσει την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, στη Γενική Συνέλευση της 27ης Αυγούστου.
Οι άνθρωποι της ΕΠΟ έφυγαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή σχετικά με την ολιστική μελέτη και θα αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του κ. Γεραπετρίτη σχετικά με τον αθλητικό νόμο.
Τέλος μεταξύ των δύο πλευρών έγινε συζήτηση και για τη διαιτησία.