Και επίσημα 46ος Πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε λίγο πριν τις 19.00 ώρα Ελλάδας

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΔΙΕΘΝΗ

Και επίσημα 46ος Πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε λίγο πριν τις 19.00 ώρα Ελλάδας

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο και η τελετή ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18.00 ακριβώς κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Μπάιντεν επισκέφτηκε την εκκλησία, τηρώντας μια παράδοση δεκαετιών. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Φλόριντα.

Και επίσημα Πρόεδρος ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν ορκίστηκε από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατόπιν θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του, στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Ορκίστηκε η Καμάλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Συγκλόνισε η Lady Gaga

Η διάσημη καλλιτέχνιδα σε μία ξεχωριστή ερμηνεία της στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, έδωσε τη δική της νότα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Η Lady Gaga πέρνα και αυτή πλέον στην Ιστορία, καθώς ήταν παρούσα σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή στιγμή για τις ΗΠΑ όπου ααποχαιρετούν από την προεδρία τον Ντόναλντ Τραμπ, υπό τη σκιά των γεγονότων στο Καπιτώλιο και υποδέχονται τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

COMMENTS