Εγκρίθηκε «Σύνταξη Τεχνικών Μελετών για την Ανάπλαση πεζοδρόµου οδού Αγ. Παρασκευής»

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Εγκρίθηκε «Σύνταξη Τεχνικών Μελετών για την Ανάπλαση πεζοδρόµου οδού Αγ. Παρασκευής»

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου αποφάσισε κατά πλειοψηφία για: Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών υποέργων της Πράξης «Μελέτες ωρίµανσης έργων του ∆ήµου Τυρνάβου» στο πλαίσιο υποβολής πρότασης ένταξης στο Πρόγραµµα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,  η πρόσκληση  «Ωρίµανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράµµατος»: «Σύνταξη Τεχνικών µελετών για την Ανάπλαση πεζοδρόμου Αγίας Παρασκευής» Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 35.926,09 ευρώ. 

Υφιστάμενη κατάσταση

Ο πεζόδρομος μήκος 150 m βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε επαφή με την κεντρική πλατεία ο αναπλάστηκε πρόσφατα. Στο κέντρο του πεζόδρομου διαμορφώνονται ογκώδη ζαρτιέρες μειώνοντας το χώρο διέλευση των πεζών.

Η κατάσταση γίνεται δυσμενέστερη λόγω των σοβαρών στοιχείων στην υποδομή της οδό και την ανεπαρκή αποστράγγιση με εμφανείς αστοχίες στο διαστρωμένο δάπεδο από κυβόλιθους καθιστώντας την κίνηση των πεζών επισφαλή.

Σκοπιμότητα

Κύριος σκοπός της μελέτης ανάπλασης του υφιστάμενου πεζόδρομο της οδού Αγίας Παρασκευής είναι η ασφαλής μετακίνηση των πεζών η λειτουργική ενοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Σε συνδυασμό με την απομάκρυνση της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων από το κέντρο της πόλης μέσω της νέας παρακαμπτήρια οδού θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους με θετικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Για να γίνουν όλα αυτά προβλέπεται ανακατασκευή του οδοστρώματος εύρους 8 m και όλων των στοιχείων από τον πεζόδρομο (κράσπεδα ζαρντινιέρες φύτευσης κτλ)

 

You cannot copy content of this page