Ε.Λ.Μ.Ε. των “λίγων” και των ολίγων

HomeΛΑΡΙΣΑ

Ε.Λ.Μ.Ε. των “λίγων” και των ολίγων

Αφού τελείωσε και η διαδικασία των ενστάσεων για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές  θέσεις για το σχ. έτος 2021-2022, η γνωστή σε όλους πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας «αποφάσισε» να βγάλει ανακοίνωση για τη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Έκανε το «καθήκον» της  αναφερόμενη σε  διαφάνεια, δικαιοσύνη, ξεπερασμένες διατάξεις κ.τ.λ., για να έρθει τελικά, στον πραγματικό λόγο που την ώθησε να προβεί στην έκδοση τηςανακοίνωσης.

Με αφορμή τη δήλωση των πέντε συναδέλφων (στις 06-07-2021) ότι δεν συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που έγινε στις 28-06-2021 για τη διαδικασία των τοποθετήσεων, μαζί με τους άλλους έξι συναδέλφους τους, για τους δικούς τους λόγους, τους οποίους κατανοώ και σέβομαι και πλέον είναι γνωστοί, αποφάσισε να δώσει άλλοθι στη Διοίκηση, μη παίρνοντας θέση σε αυτά για τα οποία οι άλλοι έξι συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν και εμείς ως αιρετοί εκπρόσωποι των ΑΔΗΚ τα καταγγείλαμε.

Συντάχθηκε  με αυτούς που δηλώνουν ότι δεν «αδικήθηκαν» από τη Διοίκηση αδιαφορώντας για εκείνους που διαμαρτύρονται ότι αδικήθηκαν από τη Διοίκηση!!!

Τους ρωτώ, λοιπόν :

Τηρήθηκε ο νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 15 παρ. 6 και παρ. 7 του Π.Δ. 50/96;

Είδατε κάπου, κύριοι της πλειοψηφίας, τις καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία των συναδέλφων (εντοπιότητα, συνυπηρέτηση) που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές σύμφωνα με την παρ. 6 ή την προθεσμία των πέντε (5) ημερών σύμφωνα με την παρ. 7;

Σας ενημερώνω, αν δεν το γνωρίζετε, ως προς το πρώτο ζήτημα, ότι δεν αναρτήθηκε μέχρι σήμερα κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα και όλα τα στοιχεία των συναδέλφων που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές, ενώ για το δεύτερο, η πρόσκληση που αναρτήθηκε στον  ιστοχώρο της ΔΔΕ Λάρισας την Τετάρτη, 23-6-2021 και ώρα 23:06 και πήγε στα σχολεία με mail την Πέμπτη, 24-06-2021 στις 09:00έδινε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 28-06-2021 στις 9:00 π.μ.. Προφανώς ούτε το πενθήμερο του νόμου τηρήθηκε (Πέμπτη, 9:00 π.μ. – Δευτέρα, 9:00π.μ.), κάτι που επισημαίνουν στη διαμαρτυρία τους οι έξι (6) εκπαιδευτικοί ως μη σύννομο, αλλά ούτε και η ανάρτηση των στοιχείων των συναδέλφων που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές πραγματοποιήθηκε.

Ακόμη, σας ρωτώ, κύριοι της πλειοψηφίας, είναι νομότυπο να δίνεται παράταση μετά το τέλος της προθεσμίας; Επισημαίνω το μετά το τέλος της προθεσμίας.

Η προσωρινή Διευθύντρια και Πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών αποφάσισε να δώσει παράταση μετά τη λήξη των προθεσμιών δύο φορές. Την πρώτη φορά το έκανε με την τοποθέτηση των υπεραρίθμων, ενώ το επανέλαβε και στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά. Ενώ στην πρώτη περίπτωση (των υπεραρίθμων) έκανε ανακοινοποίηση της πρόσκλησης δίνοντας παράταση 4 ημερών, στη δεύτερη περίπτωση έστειλε ένα mail στα σχολεία, τη Δευτέρα 28-06-2021 , 49 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους ότι είχαν δικαίωμα να υποβάλουν δήλωση προτίμησης έως 11:00 π.μ.. Ενώ δηλαδή, η προθεσμία είχε λήξει στις 9:00 π.μ. έδωσε παράταση μιας ώρας στις 9:49 π.μ..

Τι μεσολάβησε από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 9:49 π.μ.;

Γιατί δεν δόθηκε παράταση, πριν λήξει η προθεσμία, αν υπήρχε λόγος;

Τι εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ενέργεια, αφού όλοι οι συνάδελφοι είχαν ήδη κάνει δήλωση τοποθέτησης;

Πόσοι συνάδελφοι έλαβαν τελικά γνώση της; (Το σίγουρο είναι ότι, οι πέντε συνάδελφοι που διαχώρισαν τη θέση τους, δεν έλαβαν γνώση, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτησή τους).

Το κρίσιμο όμως, ερώτημα είναι, ποιοι συνάδελφοι έκαναν χρήση της «ύποπτης» παράτασης.

Επειδή ο αριθμός των σχολικών μονάδων που επιτρεπόταν να δηλώσουν ήταν μικρότερος από τα κενά που υπήρχαν και οι μετατεθέντες συνάδελφοι περισσότεροι από τα συνολικά κενά, με «κατάλληλη» τροποποίηση των δηλώσεων, μετά από «πληροφόρηση», αφού το σύστημα έκλεισε και άνοιξε ξανά, συνάδελφοι θα υπερτερούσαν άλλων συναδέλφων τους.

Επομένως, πόσοι από αυτούς τους συναδέλφους που έκαναν χρήση της παράτασης πήραν θέση; Όλοι;

Αυτό ακριβώς επεσήμαναν στη διαμαρτυρία τους και οι έξι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τί μπορούσε να γίνει σε αυτά τα κρίσιμα 49 λεπτά.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας που ήταν σε αυτές τις αιτιάσεις τους; Γιατί δεν πήρε θέση, ούτε τότε (θυμίζω 28-06-2021 έγινε η διαμαρτυρία τους!!!) αλλά ούτε και τώρα, μετά από ένα δεκαήμερο;

Προφανώς, ήταν σε λήθαργο. Αποφάσισε, όμως, να τοποθετηθείόταν η –γνωστή σε όλους πια- πλειοψηφία είδε  εμένα και τους Α.Δ.Η.Κ. και θεώρησε ότι μπορεί έτσι να «καπηλευτεί» την ανακοίνωση των συναδέλφων που διαχώρισαν τη θέση τους και να επιτεθεί κατά την προσφιλή της τακτική στους αιρετούς των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας.

Από το απέναντι στη Διοίκηση πήγαν στο στηρίζουμε τη Διοίκηση και όλοι μαζί εναντίον των αιρετών των Α.Δ.Η.Κ. στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας. Προφανώς, εμείς είμαστε ο αντίπαλος και όχι η Διοίκηση!!!

Τους ενημερώνω λοιπόν ότι, ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που θα απευθύνονται σε μένα, αλλά και σε όσους θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω εγώ, θα τους ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ με τα πραγματικά γεγονότα, όπως κάνω όλα τα χρόνια.

Όνειδος θα πρέπει να νιώθουν οι «συνδικαλιστές» της -γνωστής πια- πλειοψηφίας,  που μετέτρεψαν- όπως όλα δείχνουν- την Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας από την πιο αγωνιστική και μαχητική ΕΝΩΣΗ σε στήριγμα και  υποχείριο της Διοίκησης.  

Όνειδος θα πρέπει να νιώθουν οι «συνδικαλιστές» της γνωστής πια πλειοψηφίας, που φαίνεται να ξεχνούν ότι οι Ενώσειςυπηρετούν  όλα τους τα μέλη και όχι το αντίθετο.

Υ.Γ. Εικάζω ότι με τη φόρα που έχει η προσωρινή Διευθύντρια και Πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, ότι το σύστημα και στις επόμενες τοποθετήσεις μέχρι τις κρίσεις Στελεχών της Εκπαίδευσης θα ανοιγοκλείνει σαν ακορντεόν!!!

Παναγιώτου Νικόλαος

Πρ. Πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας

Αιρετός του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των Α.Δ.Η.Κ.

Λάρισα 10-7-2021 

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).