Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία σχετικά με τα κρούσματα κορονοιού που θα υπάρξουν

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία σχετικά με τα κρούσματα κορονοιού που θα υπάρξουν

Όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ οι ειδικοί εισηγούνται αυξημένο αριθμό rapid test και όχι κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος, αν νοσήσει ένας μαθητής.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορoνοίό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής.

 Τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται επίσης πως σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, να τίθεται σε καραντίνα και ο συμμαθητής του στο ίδιο θρανίο, καθώς και οι ανεμβολίαστοι μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Στο σχολείο, οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν μετά από μία εβδομάδα, μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.

Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Ολοι παραμένουν στο σχολείο.

Η Επιστημονική Επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί τη συμμετοχή μόνο των εμβολιασμένων στα συνέδρια, ενώ για τους ανεμβολίαστους να ισχύει η ηλεκτρονική συμμετοχή.