HomeΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χρήστος Παλιός ,τυροκόμος από τη Θεσσαλία

Χρήστος Παλιός ,τυροκόμος από τη Θεσσαλία

Ο Χρήστος Παλιός ,τυροκόμος από τη Θεσσαλία, συνεχίζει κι εν μέσω πανδημίας τη δραστηριότητά του κι όχι μόνο δεν ρίχνει ρυθμούς, αλλά ανεβάζει στροφές εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική μονάδα του στο Αργυροπούλι Τυρνάβου όπου βρίσκεται το Τυροκομείο Παλιός και συνάπτοντας νέες συμφωνίες με στόχο την περεταίρω διείσδυσή του στη λιανική αγορά, με κύριο προϊόν τη φέτα.
Το Τυροκομείο Παλιός προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμα τεχνολογική επένδυση δυναμώνοντας την παραγωγή του με την εγκατάσταση μηχανήματος παστερίωσης τεχνολογίας PLC.GR. M.IKE με δυναμικότητα 8 ton/h, το οποίο μπήκε άμεσα στην παραγωγή. Την εγκατάσταση πραγματοποίησε ο Παντελής Σαΐτης και το εξειδικευμένο συνεργείο του καθώς και τα Βιοχημικά Εργαστήρια Παρμακλή. Ήταν μια προγραμματισμένη επένδυση που ο τυροκόμος δεν θέλησε να ματαιώσει ή να αναβάλει, από τη στιγμή μάλιστα που η δραστηριότητά του αυτό το διάστημα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

«Για μας δεν έχει αλλάξει τίποτα: συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε γάλα και να παράγουμε τα προϊόντα μας χωρίς διακοπή, απλά αρχίζουμε να νιώθουμε πιέσεις στις πωλήσεις μας» υποστηρίζει ο Θεσσαλός παραγωγός και εξηγεί: «Το νιώθουμε ήδη και θα το νιώσουμε και στο προσεχές μέλλον διότι έχει φρενάρει αρκετά η εξαγωγή, όπως και οι πωλήσεις στην αγορά της επαγγελματικής εστίασης. Εμείς στο Τυροκομείο Παλιός δεν δουλεύαμε με τις συγκεκριμένες αγορές, με αποτέλεσμα οι απώλειές μας να είναι μικρότερες σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους, από τη στιγμή όμως που υπάρχουν οι πιέσεις αυτές, είναι σίγουρο ότι αρκετοί τυροκόμοι θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στη λιανική, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις στις πωλήσεις μας. Είναι φυσικό κι αναμενόμενο…».
Το Τυροκομείο Παλιός είναι από τις τυροκομικές εταιρείες που έχει σημαντικά συμφέροντα στο χώρο της λιανικής κι έχει αναπτύξει συνεργασίες. Κυριότερη αυτή με την εταιρεία Μασούτης, εδώ και περίπου μια 15ετία, στα καταστήματα της οποίας βρίσκεται πλέον πανελλαδικά. Αν και ο συνομιλητής μας πραγματοποιεί κινήσεις για να ενισχύσει τις πωλήσεις του, δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι επιπτώσεις της πανδημίας σε ορισμένες τυροκομικές επιχειρήσεις – όπως η δική μας- είναι σχετικά μικρότερο, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας καθησυχάζει, αντίθετα, ανησυχούμε διότι το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας» σχολιάζει. «Είναι ένα άγχος που παρατηρώ ότι έχει καταλάβει αρκετούς συναδέλφους μου, το συζητάμε ασφαλώς μεταξύ μας, διότι η αγορά έχει συρρικνωθεί σε κάποιο βαθμό και θα συρρικνωθεί περισσότερο. Η φτώχεια που θα κάνει την εμφάνισή της το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει την αγορά» παρατηρεί.

Απέναντι στην γκρίζα πραγματικότητα που διαφαίνεται στον ορίζοντα ο Χρήστος Παλιός αντιτάσσει την ανάγκη για στήριξη των ελληνικών γαλακτοκομικών ‘ τυροκομικών προϊόντων, της εγχώριας παραγωγής στο σύνολό της «Ζητάμε από τον κόσμο να εμπιστευτεί τα πολλά μικρά τυροκομεία της Ελλάδας που παράγουν εξαιρετικά προϊόντα. Βλέπουμε ότι τελευταία υπάρχει μια τέτοια διάθεση στον κόσμο, υπάρχει μια γενικότερη συζήτηση κι ελπίζω αυτό το γεγονός, η στροφή του καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά προϊόντα δηλαδή, να είναι κάτι θετικό που θα μείνει από την πανδημία» μας είπε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί τους.

Παρά την ανησυχία του, ο Χρήστος Παλιός δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τις κινήσεις του: αυτό το διάστημα ολοκληρώνει και σύντομα θα ανακοινώσει μια νέα μεγάλη συνεργασία με λιανεμπορικό όμιλο, στα καταστήματα του οποίου θα διανέμονται πλέον τα προϊόντα του. Παράλληλα θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τη μονάδα του η οποία σήμερα μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι 10 τόνους γάλα την ημέρα καθώς επέκταση του δυναμικού της παραγωγής είναι από τις προτεραιότητές του.

Πηγή dairynews.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, γένι και εσωτερικός χώρος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

COMMENTS