HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος: Να αρθεί ο “σκόπελος” των δασικών χαρτών για την αποζημίωση των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας

Μάξιμος: Να αρθεί ο “σκόπελος” των δασικών χαρτών για την αποζημίωση των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας

Επικοινωνία με τις δασικές αρχές μετά την ενημέρωση που είχε από τον εκκαθαριστή της ΕΑΣ Λάρισας για την “εμπλοκή” στην κατανομή των χρημάτων από την πώληση του εργοστασίου επεξεργασίας ελιάς της πρώην ΕΑΣ, λόγω “σκοπέλου” με τους δασικούς χάρτες, είχε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝέαςΔημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε συνάντηση με εκπροσώπους των πρώην εργαζόμενων της ΕΑΣ, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για το έμπρακτο αποτέλεσμα που είχε η συνεργασία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, που οδήγησε στην τροπολογία για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους.Υπενθυμίζεται ότι με την αλλαγή της νομοθεσίας το 2016, επίΣΥΡΙΖΑ, η κατά προτεραιότητα εξόφληση τραπεζών,ασφαλιστικών ταμείων και λοιπών από το προϊόν εκκαθάρισης δεν άφηνε περιθώρια για την εξόφληση των εργαζόμενων. Με τηνομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ, ενώ δόθηκαν διευκρινήσεις για τις ενέργειες πουπρέπει να λάβουν χώρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον εκκαθαριστή της πρώην ΕΑΣ κ. Βασίλη Κούτα, ο οποίος ανέφερε ως “σκόπελο“ στη διαδικασία εκκαθάρισης την αδυναμία σύνταξης πίνακα κατάταξης για τους δικαιούχους από την πώληση του εργοστασίου επεξεργασίας ελιάς της πρώην ΕΑΣ, λόγω ένταξης της εν λόγω έκτασης στους δασικούς χάρτες, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε αποχαρακτηριστεί με απόφαση υπουργού Γεωργίας για την ανέγερση βιομηχανίας.

Κατόπιν τούτων, ο κυβερνητικός βουλευτής, επικοινώνησε με τον δασάρχη Λάρισας κ. Αστέριο Γκάτσικο, ζητώντας την επίσπευση των ενδεδειγμένων ενεργειών από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες ώστε να πληρωθούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ.

Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «σεσυνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε κατανόηση, δώσαμε λύση στο πρόβλημα των πρώην εργαζομένων σε υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις. Οι επόμενες ενέργειες πρέπει να είναι στοχευμένες, ώστε να λήξει αίσια η περιπέτεια για τους πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ Λάρισας αλλά και των άλλων συνεταιριστικών σχημάτων του νομού, όπως της ΕΑΣ Φαρσάλων. Παρακολουθώ το θέμα και όπου χρειάζεται θα συνδράμω για την άρση τυχών γραφειοκρατικών εμποδίων».