HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος μετά από επικοινωνία με Ζαχαράκη, Δεν καταργούνται τα ολιγομελή λυκειακά τμήματα – Θα αγωνίζομαι για την επικράτηση της κοινής λογικής!

Μάξιμος μετά από επικοινωνία με Ζαχαράκη, Δεν καταργούνται τα ολιγομελή λυκειακά τμήματα – Θα αγωνίζομαι για την επικράτηση της κοινής λογικής!

«Τέλος καλό, όλα καλά! Θεωρώ νίκη του αυτονόητου την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, η οποία έκανε αποδεκτό το αίτημα της λειτουργίας των ολιγομελών λυκειακών τμημάτων στα 7 λύκεια κωμοπόλεων του νομού μας σε Αγιά, Αρμένιο, Κοιλάδα, Μακρυχώρι, Πλατύκαμπο, Συκούριο και Τσαριτσάνη». Τα παραπάνω δήλωσε  ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά από επικοινωνία με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Νίκη του αυτονόητου

Ο Θεσσαλός πολιτικός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα με την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων σε 7 λύκεια του νομού παρενέβη άμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Στη δήλωσή του, μετά την ενημέρωση που είχε από την κ. Ζαχαράκη ευχαριστεί την υφυπουργό «εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των παιδιών της επαρχίας που δικαιούνται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη δημόσια παιδεία, η οποία είναι ιμάντας κοινωνικής προόδου! Προσωπικά το θεωρώ νίκη του αυτονόητου, καθώς φέτος εν μέσω κορονοϊού θα ήταν αδιανόητο να επιμένει κανείς σε γραφειοκρατικές εισηγήσεις για λουκέτα σε τάξεις, που θα συνεπάγονταν μετακινήσεις παιδιών και συνωστισμό σε αίθουσες άλλων σχολείων, τη στιγμή που αναζητούνται τρόποι αποσυμφόρησης».

 

Μέτρα για δημογραφικό

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «το πρόβλημα αυτό, που αναδεικνύει το τεράστιο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού, θα πρέπει να μας οδηγήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των προτάσεων που εισηγήθηκε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία εργάστηκα ως αντιπρόεδρος στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επικράτηση της κοινής λογικής, ακόμη κι αν γίνομαι δυσάρεστος και σε φίλους στην κυβέρνηση. Χρέος, όμως, του πολιτικού είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να είναι χρήσιμος στον τόπο του. Με βάση αυτές τις αρχές θα συνεχίσω να εργάζομαι για την επίλυση των προβλημάτων με δημιουργικές προτάσεις».

COMMENTS