HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμισητου 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου
Σύμβαση μεταξύ του δήμου Τυρνάβου και του εργολάβου Γ. Κόκουρας: Χαρούμενοι που δημιουργούμε το πρώτο πράσινο κτίριο στο Δήμο.
Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, μετά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κόκουρα, του αντιδημάρχου Γιώργου Σακούτσιου, του ειδικού συνεργάτη Χρήστο Παληού (Μηχ/κός), εκπροσώπων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του εργολάβου Αθαν. Γκουντούρα.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση, ύψους 320.000 ευρώ για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του παλιού και ενεργοβόρου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, είναι από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ με το έργο αναμένεται να επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2,
                                                 

3ο2η αναβάθμιση   των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του

 σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα επιτευχθεί με επεμβάσεις όπως η τοποθέτηση νέων εξωτερικών κουφωμάτων, θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση μονώσεων στο δώμα, τοποθέτηση μονώσεων στην κεραμοσκεπή στέγη και επεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού και θέρμανσης με νέο σύστημα λειτουργίας inverter φυσικού αερίου.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει: Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς η διαχρονική μας συνεργασία φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον δήμο και την τοπική μας κοινωνία. Κάθε έργο που απευθύνεται στα νέα παιδιά, στο μέλλον του δήμου, είναι έργο πολλαπλής ωφελιμότητας και μεγάλης σπουδαιότητας. Ένα τέτοιο διαγενεακό έργο είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, ενταγμένο στην ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που στόχο έχει νε το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά, φιλικό σχολείο. Είμαστε χαρούμενοι που δημιουργούμε το πρώτο πράσινο κτίριο στο Δήμο Τυρνάβου. Έγκαιρα καταθέσαμε την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Τυρνάβου, μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος -Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον». Διότι, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα έργο».

COMMENTS